Сценарій випікання весільного короваю було продемонстровано на обійсті сільського етнографічного музею.
Завідувачка музеєм Ірина Борбела повідала присутнім сутність випікання весільного короваю, що є давньою традицією українського народу та символізує добробут, щастя та достаток для нової сім’ї, яка починає свій життєвий шлях у парі.
Випікання короваю було продемонстровано поетапно: приготування тіста, ритуальні пісні та дійства, приготування символічних елементів, які є дуже важливими, розділення короваю – верхня частина нареченим, середня – усім гостям, нижня частина – музикантам.
Коровай вдався на славу, тож став провісником щастя та достатку молодої сім’ї.
Гості отримали по шматочку весільного хліба і скуштували весільної традиційної борсуківської каші.
А поки випікався коровай, на подвір’ї, у альтанці було проведено майстер-клас з ліплення символічних прикрас до обрядового хліба. Його провели майстрині краю, донька з матір’ю – Тетяна Борбела та Олександра Приступ.
Дійства супроводжувались ритуальними піснями у виконанні гурту «Перейм’яночка».