Loqal – новинний агрегатор Loqal
Як швидко і доступно поповнити організм вітамінами, мінералами та антиоксидантами
Новини

Як швидко і доступно поповнити організм вітамінами, мінералами та антиоксидантами

Zaxid.net • 0 переглядів • 1 хв читання

Зараз доступні стільки різноманітних ягід, фруктів, овочів, зелені, що просто гріх цим не скористатися, аби поліпшити стан здоров’я, збагатити організм вітамінами й мінералами. І зробити це можна дуже простим і доступним способом, який під силу кожному, – приготувати смузі. Під час приготування цього популярного напою кожен може використати ті ягоди, фрукти, овочі, зелень, які йому до вподоби.

Співзасновниця школи здорового харчування Nodiet, нутриціологиня Ольга Дорош говорить, що смузі є набагато корисніші за фреші, бо у них є цілі плоди, тобто харчові волокна, які допомагають відчути ситість, слугують профілактикою закрепів, та, на відміну від фрешів, ми не рахуємо вуглеводи з них за доданий цукор.

«Смузі можуть допомогти з’їсти більше зелені, фруктів та ягід, корисних жирів (авокадо, насіння, горіхи та пасти з них), а також молочних продуктів, які є цінним джерелом кальцію. Утім, важливо завжди аналізувати склад смузі, бо калорійність смузі на воді з овочами і зеленню в рази менша від смузі на молоці з бананом та ягодами. Не додавайте цукор, мед , сік, фреш у смузі, тому що тоді дуже легко переїсти добову норму цукру», – радить Ольга Дорош.

Є кілька причин, які спонукають людей, що турбуються про своє здоров’я, готувати і споживати смузі.

1. Воно смачне. Його можна приготувати, виходячи з власних смакових уподобань, використовуючи різні комбінації ягід, фруктів, овочів. У спекотну погоду до готового смузі можна додати кубик льоду і вийде прохолодний освіжаючий напій.

2. Смузі є дуже поживним, зберігає усі вітаміни, мінерали та антиоксиданти зі свіжих овочів, фруктів та ягід. Саме через це воно стало дуже популярним серед людей, які піклуються про своє здоров’я.

3. Приготувати його досить просто, витрачається мінімум часу і зусиль. Смузі можуть приготувати навіть діти старшого віку: достатньо покласти інгредієнти у чашу блендера і збити.

4. Нутриціологиня радить споживати не більше одного смузі на день, бо вони часто є калорійними. І краще поєднувати їх з прийомом їжі чи спожити на перекус.

Конструктор смузі: з кожної категорії слід обрати один продукт

Є безліч рецептів смузі. І кожен може придумати власний, використовуючи улюблені ягоди, фрукти, овочі. Нутриціологиня ділиться з читачами ZAXID.NET трьома цікавими рецептами смузі.

Смузі до шашлика (одна порція)

Овочі і зелень миємо. У блендері спершу збиваємо зелень з водою. Тоді додаємо томати, сік лимона, перець та часник і ще раз збиваємо до однорідної маси. За бажанням можна посолити.

Смузі з зеленою гречкою (одна порція)

Спершу зелену гречку замочуємо на ніч, промиваємо на ситечку. Всі інгредієнти кидаємо в чашу блендера і збиваємо до однорідної маси.

Смузі з зеленню та цитрусовими (одна порція)

Спершу добре збиваємо у блендері зелень з водою. Тоді додаємо очищені та нарізані апельсин, банан і ківі. Збиваємо до однорідності. По смаку можна додавати більше банана чи ще сік лимона чи лайма.

Цей матеріал не містить медичних порад або порад щодо лікування і повністю відповідає актуальним науковим дослідженням. Якщо у вас є проблеми зі здоров’ям, зверніться, будь ласка, до лікаря.

0