Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Як різати французький багет: на мінісендвічі й не тільки, під яким кутом, яка товщина шматочків

Як різати французький багет: на мінісендвічі й не тільки, під яким кутом, яка товщина шматочків
ТСН • 14 переглядів • 1 хв читання

Як різати французький багет? / © Pexels

Зазвичай його рекомендують різати під кутом 45 градусів, роблячи скибочки товщиною приблизно 1,5-2 см. Чим ніжніша та м'якша скоринка, тим товщими можуть бути скибочки хліба.

Однак це не єдиний спосіб нарізування багета. З цього хліба часто готують мінісендвічі. В такому разі кожен багет розрізають на 2-3 однакові частини, надрізають їх уздовж, а потім кладуть будь-яку начинку за смаком. Наприклад, відмінно пасують шинка, сир, листя салату, помідори, варене яйце тощо.

Майте на увазі, що різати багет краще спеціальним ножем для хліба із зазубреним лезом. Інакше апетитна скоринка розкришиться, а ніжна м'яка серединка порветься під час нарізання.

Якщо у вас в господарстві немає спеціального ножа, варто запам'ятати один цікавий лайфгак. Щоб нарізати багет звичайнісіньким ножем, просто покладіть його хрустким і щільним нижнім боком догори, тобто переверніть хліб догори дном. Теорія доволі проста: якщо спочатку розрізати найбільш жорстку частину багета, він набагато краще зберігає свою форму. Після цього ніж буде просто ковзати через середину, наче крізь вершкове масло.

Як швидко остудити суп у каструлі без холодильника

Для шкіри, волосся та загального здоров'я: додайте до свого щоденного раціону популярну спецію

Відсутність сніданку до 11 години ранку може подовжити життя на 20 років: думка лікарки

14