Банани — чудові солодкі фрукти, що ідеально підходять для перекушування, але, незважаючи на свій смак, вони страшенно швидко псуються. Якщо ви купите цілу зв'язку бананів у супермаркеті, ви, ймовірно, виявите, що один або два банани потемніли і стали м'якими ще до того, як ви встигли з'їсти їх, пише Express.
Зазвичай банани дозрівають за один-сім днів за кімнатної температури, але це залежить від того, наскільки стиглими були банани на момент покупки. Жовті банани практично досягли піку зрілості та готові до вживання відразу після покупки, тому зберегти їх свіжими може бути непросто.
Але, за словами експертів з харчування, пакування стебел бананів у харчову плівку допомагає довше зберегти фрукти свіжими та жовтими, перш ніж вони почнуть коричневіти.
Банани виділяють газ етилен — природний гормон, який викликає дозрівання фруктів, викликаючи такі зміни, як розм'якшення, поява кольору та виділення аромату. Але деякі вважають, що, обгортаючи стебла харчовою плівкою, ми замикаємо газ і уповільнюємо процес дозрівання, запобігаючи занадто швидкому потемнінню бананів. Таким чином, це дозволяє довше зберігати їхню свіжість і ефективно продовжує термін придатності.
Експерти з харчування пояснюють, що найкращий спосіб зберегти банани свіжими довше — обернути стебла плівкою. Плівка служитиме бар'єром, який утримує газ і продовжує термін придатності плодів. Можна використовувати пакет, обгорнутий навколо і закріплений чимось на зразок гумки, але краще спробувати використовувати харчову плівку.
Раніше «ФАКТИ» писали, як банани можуть допомогти при гіпертонії.