Мойва — одна з найдешевших риб, але при смаженні може наповнити дім специфічним запахом. Щоб уникнути цього, краще готувати її в духовці — так не лише менше запаху, а й корисніше. Ще один лайфхак: перед приготуванням обов’язково видаліть нутрощі та збризніть рибу лимонним соком — це нейтралізує запах і додасть свіжості, пише FoodOboz.
Кляр: • Яйця — 2 шт. • Борошно — 2 ст. л. • Рослинна олія — 1 ст. л. • Сіль і перець — за смаком
1. Рибу промити, посолити, поперчити, додати лимонний сік. 2. Для кляру збити яйця з борошном, обмочіть рибу в клярі. 3. Обсмажити на сковороді або запекти в духовці.
Як писали «ФАКТИ», раніше фудблогер Василь «Мішлен», який раніше розповідав, як приготувати пасту з лососем, поділився з фоловерами секретами приготування запеченого лосося, який виходить максимально соковитим і ніжним.
А відомий шеф-кухар Олександр Огороднік розповів, як правильно солити червону рибу.