Легкі літні пироги дуже подобаються багатьом шанувальникам випічки. Нині саме час готувати рулети, мафіни, галети, пироги з різними начинками.
Відома блогерка Alina FooDee запропонувала рецепт смачного медового рулету з яблуками.
«Дуже рекомендую приготувати — у ньому ідеально все: смак, аромат, текстура та поєднання інгредієнтів. Цей яблучно-медовий рулет готується швидко і просто, можна обійтися без міксера» , — наголосила Аліна.
Інгредієнти: Мед — 80 г Цукор — 80 г Вершкове масло — 100 г Яйця — 3 яйця Сода — 0,5 ч.л. Сіль — щіпка Борошно — 200 г
Яблука — 3−4 шт. Цукор — 1−2 ст.л. Ягоди — 50 г
Яблука очистити від шкірки і натерти їх на грубій тертці.
До яблук додати цукор та перемішати.
Терті яблука викласти на лист, покритий пергаментом.
Для тіста яйця змішати з цукром та сіллю. Додати розтоплене вершкове масло.
У каструльку помістити мед й додати соду, перемішати. Нагрівати до отримання гарного бурштинового відтінку.
Мед повинен кілька хвилин остигати. Потім додати його до яєчно-масляної суміші. Перемішати. Додати борошно й перемішати.
Готове тісто залити на яблука.
Випікати за температури 180 градусів 18−20 хвилин.
Готовий корж накрити листом пергаменту та акуратно перевернути.
Пергамент зняти та згорнути корж у рулет.
Ми також розповідали, як приготувати ватрушки з яблуками за рецептом дієтологині Катерини Черкаської.