Переможець кулінарного шоу «МайстерШеф» Вадим Бжезинський (Пава), який нещодавно показав, який сніданок він готує вже три дні поспіль, розповів, як приготувати грецьку мусаку.
«ГРЕЦЬКА МУСАКА. Неймовірно смачна страва, поєднання ніжності баклажанів, насичений м’ясний фарш та вершкова шапочка з соусу Бешамель. Неможливо втриматись!» — написав він.
— баклажан — 400 гр - томатна паста — 1 ст л - томати у властному соку — 200 гр - цибуля — 1 шт (середня) - часник — 2 зуб - олія для смаження — 50 мл - фарш яловичий — 500 гр - спеції (томати, часник, базілік) — 1 ст л - пармезан — 20 гр - борошно — 1 ст л - молоко — 200 мл - мускатний горіх — 1/3 ч. л. - вершкове масло — 30 гр - моцарела — 120 гр - сіль, перець
Баклажан зачищаємо від шкірки і замочуємо на 5 хв в підсоленій воді. Потім треба обсмажити на олії до півготовності. Цибулю обсмажити з часником, додати фарш, томатну пасту, спеції та томати у власному соку, а вже в кінці додати борошно приблизно 1 ч л.
Готуємо соус «Бешамель»: борошно обсмажуємо на вершковому маслі. Додаємо мускатний горіх, молоко і постійно помішуємо. Як тільки соус густішає додаємо пармезан, сіль та перець, а вкінці 2 жовтки.
Викладаємо все слоями в форму для запікання або на пательню. Змащуємо соусом «Бешамель» і тертою моцарелою та запікаємо 20 хвилин при 200 градусах.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати капустяну мусаку по-болгарськи.