Як зварити горох за 10-15 хвилин / © Unsplash
Найчастіше під час приготування гороху припускаються дві основні помилки. Насамперед, дехто забуває цей продукт промити. А ще горох часто вирішують замочувати у холодній воді.
Промивати горох дуже важливо. При цьому робити це потрібно дуже ретельно, поки вода не стане повністю прозорою. Замочувати ж продукт експерти радять лише в гарячій воді. Час замочування також відіграє не останню роль. Так, якщо ви поставите горох замочуватися на цілу ніч, то наступного дня зможете відварити його вже за 10-15 хвилин.
Щоб пришвидшити процес варіння, спробуйте також промити горох, потім поставити його на вогонь, довести до кипіння, злити рідину, залити вже окропом і вже після цього варити.
Зовсім старий горох, який важко відварити, можна попередньо потовкти. Заливши горох крутим кип'ятком, ви зможете його ставити на вогонь вже через 1,5-2 години.
В ситуаціях, коли горох потрібно варити якомога швидше, а ви забули замочити його на ніч, вам допоможе харчова сода. У воду потрібно насипати 1 ч. ложку цієї речовини, а потім засипати до рідини горох і дати йому набухнути. Тоді продукт звариться дуже швидко.
Кухарі попереджають, що яйця не можна розбивати ножем: і ось чотири причини чому
Як обрати стиглий та солодкий кавун: допоможе не лише постукування
На вигляд "невинні", але можуть піднімати рівень цукру: перелік продуктів