
Форшмак з оселедця: готуємо вдома за класичним рецептом
Підготовка інгредієнтів. Очистіть оселедець від шкіри та кісток. Замочіть хліб у молоці, потім відтисніть. Яблуко очистіть і наріжте.
Подрібнення. Усе подрібнюємо — філе, яблуко, яйця, цибулю та хліб. Можна скористатися м’ясорубкою або блендером. Додайте м’яке вершкове масло та ретельно перемішайте до однорідності.
Приправи. Спробуйте масу й за потреби додайте лимонний сік або чорний перець.
Настоювання. Перекладіть форшмак у зручний контейнер і поставте в холодильник на 1-2 години.
Форшмак з оселедця подають на чорному або білому хлібі, грінках чи тарталетках. Він ідеально для святкового столу або простої перекуски.Якщо не любите форшмак з яблуком — відмовтеся від цього інгредієнта, тоді смак буде більш насиченим і солонуватим. Якщо любите максимально ніжний форшмак — збільште кількість масла. А для пікантності додайте до страви трохи гірчиці або маринованого огірка. Форшмак з оселедцем — це оригінальна закуска з характером для справжніх гурманів!