Форшмак — дуже популярна закуска єврейської кухні. Найсмачніший форшмак готують в Одесі.
Рецептом одеського форшмаку поділився фіналіст кулінарного шоу «МайстерШеф-4», одесит Микита Моїсеєв, пише smachno.ua.
Він зазначив, що форшмак, як і борщ, у кожній родині має свій рецепт. Його рецепт теж сімейний — тітка дізналася від літньої сусідки з комуналки.
«Частка Одеси — саме в цьому форшмаку!» — стверджує кулінар.
Інгредієнти: Оселедець (філе) — 1шт. Яблуко зелене — 0,5 шт. Цибуля — 30 г Яйця — 2 шт. Масло вершкове — 70 г Сіль — за смаком
Приготування: Нарізати філе оселедця дрібним кубиком.
Перебити в блендері цибулю, яблуко та варені яйця в однорідну масу.
Додати олію і ще раз перемішати.
Змішати підготовлений оселедець з яєчно-яблучною масою.
Раніше рецептом «правильного» форшмаку також поділився одеський ресторатор Сава Лібкін.