Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Фарширований короп – коронна страва мешканки Одещини

Фарширований короп – коронна страва мешканки Одещини
Одеське Життя • 2 переглядів • 1 хв читання

І не дивно, що місто славиться господинями, які ще на виданні вміють готувати фаршировану рибу багатьма способами. Тож жоден святковий стіл у балтських господинь не обходиться без цієї смачної страви.

Коронним рецептом фаршированого коропа ділиться балтянка Світлана Козаченко.

Беремо 150-200 грамів охолоджених вершків високої жирності. Збиваємо міксером до пишноти. Бажано не перебити. 

Додаємо одну-дві ложки соєвого соусу. Соус додавати поступово, збиваючи масу на низькій швидкості.

За бажанням – додати трохи цукру, перцю, часнику, імбиру або лимонного соку.

Соус готовий. Його можна зберігати в холодильнику герметично упакованим.

Обережно знімаємо з риби шкіру, щоб не пошкодити. Відділяємо філе від кісток і мелемо на м’ясорубці. Окремо замочуємо хліб у молоці. Моркву і буряк тремо на тертці, цибулю мілко ріжемо. Одну цибулину пропускаємо через м’ясорубку до фаршу, другу смажимо на олії та теж додаємо до фаршу. Те ж саме робимо з морквою. Дві моркви, буряк і третю цибулину нарізаємо кружальцями, з яких зробимо «подушку» під карпа.

Фарш солимо, додаємо перець, часник, петрушку, коріандр, імбир. Фаршируємо рибу обережно, не туго наповнюючи, бо фарш при запіканні збільшується і може розірвати шкіру.

Дно дека вистеляємо шарами моркви та буряка, кладемо рибу, змащуємо соусом з вершків.

Накриваємо пергаментом і випікаємо пів години, потім – ще пів години без пергаменту, до апетитної скоринки.

Карпа подаємо охолодженим з білим соусом із хрону.

2