Зараз почався сезон яблук, тому можете сміливо готувати цю випічку. Вона смачна, ароматна, бюджетна і … словом — неймовірна. Штрудель має вишуканий смак, який поєднує ароматну соковиту начинку та крихке тісто, ділиться кулінарна блогерка Алла Желізняк. До речі, нагадаємо про ще один рецепт випічки — трояндочки з яблуками.
У борошно влити 1 столову ложку олії, додати яйце, сіль, воду, замісити тісто. Розділити навпіл, в одну частину тіста долити 1 столову ложку олії, вимісити. Об’єднати обидві частини тіста, та ще раз вимісити. Скатати кулькою, покласти в миску, полити 1 столовою ложкою олії, закрити плівкою. Дати відпочити 30 хвилин.
Родзинки замочити в гарячій воді, але не в крутому окропі, щоб родзинки не розкисли.
Яблука почистити та порізати на слайси. Щоб яблука не потемніли, збризнути соком лимону.
Взяти чистий, великий, бавовняний рушник, притрусити борошном та якомога тонкіше розкатати на ньому тісто. Змастити вершковим маслом (залишити полосу 10 см не змащеною), посипати сухарями, викласти яблука, горіхи, родзинки, посипати цукром та корицею.
За допомогою рушника скрутити штрудель. Змастити яйцем з молоком.
Випікати в режимі конвекції при температурі 220 градусів хвилин 35−40.
Нагадаємо рецепт яблучного терину — «невидимого пирога» із французьким шармом.