Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Мариновані помідори від Alina FooDee: простий рецепт

Мариновані помідори від Alina FooDee: простий рецепт
Факти • 1 хв читання

Коротко

Українська фуд-блогерка Аліна FooDee розповіла про простий рецепт маринованих помідорів. Для страви знадобиться кілограм коктейльних помідорів, кінза, перець, часник, сіль, цукор та оцет. Готові помідори мають настоюватися в холодильнику щонайменше 15 хвилин для кращого смаку.

Українська фуд-блогерка Alina FooDee, кількість шанувальників якої налічує більше трьох мільйонів підписників, зараз проживає у США, але починала свою діяльність у Чернігові.

Аліна любить готувати як перші страви, так і легкі десерти — головне, щоб вони приносили задоволення їй самій. Крім того, жінка готує страви, які актуальні для конкретного сезону.

Зокрема, днями вона приготувала мариновані помідори.

Для цієї страви вона взяла 1 кілограм маленьких коктейльних помідорів, але також можна взяти чуть більші за розміром томати — адже, головне в цьому не розмір, а те, щоб помідори були смачними.

Помідори варто нарізати на кусочки — сама ж Аліна просто розрізає помідори навпіл. Далі кулінарка нарізає пучечок кінзи (також можна вжити кріп або петрушку).

Після цього варто взяти перець вагою 25 грамів і очистити його від насіння. Далі перець потрібно потрібнити — за допомоггою блендера або м'ясорубки. Потім в блендер Аліна додає часник (5−6 зубчиків), чайну ложку з «гіркою» солі, столову ложку цукру, дві столових ложки оцту (у Аліни він 6-відсотковий). При використання 9-відсоткового вона радить взяти півтори ложки.

Далі додається дві столові ложки рослинного масла — у кулінарки воно оливкове. Все це подрібнюємо.

«Маринад готовий», — говорить Аліна.

Далі викладаємо до лотка помідори. Якщо помідори більш-менш великі, то можна викладати шар томатів, на нього — шар зелені, далі — шар соусу — поки не закінчите викладати помідори. Після цього заливаємо весь маринад.

Обережно перемішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо у холодильник мінімум на 15 хвилин. Можна залишити до ранку — так помідори краще промаринуються, але навіть зараз вони будуть дуже смачні. Головне — щоб охололи,

«Подивіться-но, яка у нас краса вийшла, — говорить Аліна. — Помідори пробули в холодильнику 10 хвилин, але я вже зараз хочу їх попробувати. Але якщо ви маєте час, маринуйте довше».

Помідори — просто клас — показує вона знак схвалення (як на головному фото). Вони дуже смачні, маринад в міру гострий, ароматний. Смачного!

Нагадаємо, раніше талановитий український кулінар Іван Янюк розповів, як готувати на зиму аджику.