Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Думав, що домашні й свіжі: дніпрянин потрапив у лікарню через сирі яйця

Думав, що домашні й свіжі: дніпрянин потрапив у лікарню через сирі яйця
Наше місто • 6 переглядів • 1 хв читання

Звичайна вечеря ледь не коштувала йому здоров’я. 22-річний Володимир із Дніпра потрапив до інфекційної лікарні після того, як з’їв сирі перепелині яйця, куплені на ринку. Уже наступного дня чоловік опинився під крапельницями з діагнозом сальмонельоз. Детальніше про це розповідає “Наше місто”.

– Я поїв котлет, а ще сирих перепелиних яєць, – згадує Володимир. – Думав, домашні, свіжі, що може піти не так? Раніше ж їв, і все було нормально. 

Та вже наступного дня хлопець відчув, що щось негаразд: висока температура, нудота і нестримна блювота. 

– Це було жахливо, – ділиться він. – Слабкість така, що ледве вставав, а через температуру все пливло перед очима.

Швидка допомога доставила Володимира до однієї з міських лікарень, до відділення для лікування хворих на гострі кишкові та паразитарні інфекції. Там діагностували сальмонельоз.

– Котлети їла вся родина, а яйця – тільки я, – додав Володимир. – І от, бачите, тільки мені не пощастило.

У відділенні Володимиру одразу призначили лікування: крапельниці, пігулки. 

– Перші дні було важко, але зараз, на п’ятий день, я вже почуваюся значно краще, – розповідає він. – Апетит повертається, хоча поки що доводиться дотримуватися дієти.

Лікарі підтверджують: стан хлопця стабілізувався, і незабаром його можуть виписати. Володимир зізнається, що краще не вживати сирі яйца. А також радить звертати увагу на терміни придатності продуктів, особливо влітку, коли спекотно. 

Окрему увагу слід приділяти яйцям. Олена Юріївна, завідувачка відділення для лікування хворих на гострі кишкові та паразитарні інфекції однієї з міських лікарень Дніпра рекомендує не нехтувати їхньою обробкою ще до зберігання.

– Якщо ми їх тільки купили, то мусимо правильно обробити, — радить фахівчиня. – Замочуєте у воду, додаєте соду (ложку на літр води), і тримаєте близько 10 хвилин. Потім потрібно помити яйця і скласти у холодильник. 

Раніше існувала думка, що після вживання перепелиних яєць люди не хворіють на сальмонельоз. Але лікарка спростувала ці чутки. 

– Наш досвід показує, що люди все ж таки часто хворіють на сальмонельоз саме після вживання перепелиних яєць, – повідомила Олена Юріївна.

Раніше ми писали: Випив сирі яйця з супермаркету: у Дніпрі чоловік отримав серйозне харчове отруєння.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: Головне, Здоров'я, Новини медицини Дніпра

6