Дріжджові млинці з тертим яблуком - це чудова ідея для сніданку чи вечері для всієї родини. Рецепт простий і перевірений часом. До того ж млинці ідеально підходять для того, щоб взяти з собою в школу, пише польський кулінарний сайт Аniagotuje.
Заздалегідь вийміть молоко та яйця з холодильника, щоб вони досягли кімнатної температури. У велику миску насипте 43 г ванільного цукру, трохи більше пів склянки теплого молока (130 мл) і додайте 25 г свіжих дріжджів. Змішайте все разом, доки молоко та дріжджі повністю не з’єднаються.
Не потрібно чекати, поки дріжджі почнуть «працювати» в молоці та цукрі. Ви можете одразу додати 240 г борошна для торта в миску та додати 2 великих або 2 маленьких яйця + додатковий жовток. Змішайте все ложкою, доки не утвориться гладке тісто. Накрийте миску бавовняною тканиною та залиште підніматися в теплому місці приблизно на 15−25 хвилин, поки тісто не стане пухким.
Додайте до тіста, що піднялося, крупно натерті яблука. Варто брати кислуваті та тверді сорти. Яблука, звичайно, слід очистити від шкірки та натерти на тертці. Ретельно перемішайте пухке тісто з тертими яблуками.
Розігрійте велику сковороду. Додайте трохи топленого масла або олії для смаження. Тісто викладайте ложкою. І не переміщуйте млинці, поки не перевернете їх. Смажте їх на меншому вогні по 2−3 хвилини з кожного боку, до золотисто-коричневого кольору. Млинці з тертим яблуком продовжуватимуть підніматися на сковороді. Смажте всі млинці таким чином.
Готові дріжджові млинці з тертими яблуками можна посипати цукровою пудрою перед подачею. Вони також смачні з фруктами та домашнім варенням, або з морозивом чи збитими вершками.
Зберігайте їх у холодильнику (приблизно 2−3 дні), бажано у скляному контейнері з кришкою. Вийміть їх з холодильника та трохи підігрійте на сухій сковороді під кришкою.
Нагадаємо рецепт «наполеону» у склянках — оригінальна ідея відомого десерту.