Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Домашній кетчуп зі сливами і буряком. Рецепт дня

Домашній кетчуп зі сливами і буряком. Рецепт дня
Zaxid.net • 13 переглядів • 1 хв читання

Домашній кетчуп за цим рецептом – це справжня кулінарна знахідка. Поєднання слив, буряка, перцю та помідорів створює глибокий, насичений смак, який неможливо порівняти з магазинним соусом. Рецепт від Shuba.

Овочі потрібно ретельно помити, очистити та нарізати шматками. Додайте гвоздику, перець горошком і духмяний перець, після чого поставте все на середній вогонь. Доведіть масу до кипіння й варіть без кришки приблизно 1,5 години, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання, особливо слив.

Коли овочі стануть м’якими, подрібніть їх занурювальним блендером і перетріть через сито, це допоможе позбутися шкірочок і зернят, зробивши кетчуп максимально однорідним. Далі поставте масу знову на вогонь, додайте сіль, цукор і корицю, ретельно перемішайте та варіть ще 40 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи.

Після цього влийте оцет, додайте зв’язаний пучок петрушки, проваріть 10 хвилин, вийміть зелень і продовжуйте варити ще 10 хвилин. Готовий гарячий кетчуп розлийте в стерилізовані банки, закрийте сухими кришками, укутайте і залиште остигати повністю.

13