Loqal – новинний агрегатор Loqal
Додайте всього лише один інгредієнт — і молоко не скисатиме декілька днів: влітку це дуже актуально
Новини

Додайте всього лише один інгредієнт — і молоко не скисатиме декілька днів: влітку це дуже актуально

ТСН • 0 переглядів • 1 хв читання

Що додати в молоко, щоб воно не скисало декілька днів навіть без холодильника і у спеку / © Unsplash

Насамперед, потрібно розібратися, чому скисає молоко. Цей процес відбувається через розмноження бактерій, які перетворюють лактозу на молочну кислоту. Його швидкість залежить від типу продукту і умов зберігання.

Наприклад, якщо це пастеризоване молоко, яке пройшло теплове оброблення, під час якого була знищена більше частина мікроорганізмів, то воно може зберігатися у холодильнику 7-10 днів. Але за температури вище +4 градусів такий продукт починає псуватися швидше.

Непастеризоване молоко, яке такому тепловому обробленню не піддавалося, зберігає більше природних бактерій, а тому навіть в холодильнику воно зберігається значно менший проміжок часу — приблизно 2-3 дні.

Наші бабусі знали один простий метод, щоб вберегти молоко від скисання. На літр молока вони додавали дрібку солі (приблизно 1/8 ч. ложки). Робити це потрібно одразу після відкриття пляшки чи пакета. Сіль допоможе сповільнити зростання бактерій, адже діє як природний консервант, ускладнюючи мікроорганізмам розмноження і виживання.

Більшу кількість солі додавати не варто, адже вона може змінити смак молока. Після цього поставте пляшку чи пакет у прохолодне темне місце. Якщо холодильник не працює, рекомендовано загорнути у холодну вологу тканину.

Як тільки світло знову з'явиться бажано одразу поставити молоко до холодильника. Це ще сповільнить зростання мікроорганізмів.

Може стати в пригоді: як захистити холодильник в літню спеку під час вимкнень світла

Щоб заощадити на світлі: як зменшити витрати під час роботи бойлера

0