Що додати у фарш, щоб котлети були соковитими
Є один простий секрет приготування соковитих котлет, який знають лише досвідчені господині. І він завжди спрацьовує на відмінно. Варто лише додати до фаршу дві чайні ложки манки, щоб котлети вийшли пухкими, ніжними та надзвичайно соковитими.
Манна крупа має унікальну властивість, вона вбирає зайву вологу з фаршу, не випускаючи м’ясний сік під час смаження. Завдяки цьому він залишається всередині, тому котлети не пересушуються. Манка створює м’яку, ніжну текстуру, яка буквально тане в роті. До того ж, на відміну від хліба та картоплі, манка не змінює смак готової страви, а навпаки, підкреслює його. Тож це справжня знахідка для поціновувачів класичних м’ясних котлет без зайвих домішок.
На 500 грамів фаршу треба брати 2 чайні ложки манки. Після того, як додасте крупу, фарш необхідно відправити в холодильник на 15 хвилин. За цей час крупа розбухне, текстура м’ясної маси стане однорідною та пластичною. Тоді котлети легко ліпитимуться, не розпадатимуться під час смаження та покриються рум’яною скориночкою.
Для таких котлет можна брати будь-який фарш. Якщо ви поціновувач класичного смаку, тоді ідеальним буде м’ясо свинини та яловичини. Курячий чи індичий фарш значно легший для травлення, тому підійде для тих, хто дотримується дієти.