Яку олію треба вживати людям за 50 / © Credits
Після 50 років організм особливо потребує турботи, бо саме в цей віковий період сповільнюються всі його процеси. Лікарі рекомендують людям зрілого віку звернути увагу на один природний продукт, який може суттєво підтримати здоров’я серця, мозку, суглобів і навіть шкіри. Йдеться про конопляну олію, яку називають справжнім еліксиром молодості. Про це пише ресурс «РБК-Україна».
Цей продукт виготовляють із насіння технічних сортів коноплі, які не містять психоактивних речовин. Тому олія абсолютно безпечна, легальна та надзвичайно корисна для організму. Найголовніша її цінність у тому, що вона містить збалансовану кількість поліненасичених жирних кислот омега-3 й омега-6, яких часто бракує у звичних продуктах.
Підтримка серцево-судинної системи. Нормалізує рівень холестерину і знижує ризик тромбів. Допомагає стабілізувати артеріальний тиск і покращує еластичність судин.
Збереження пам’яті та мислення. Омега-3 живлять мозок, уповільнюють його старіння і знижують ризик деменції, включно з хворобою Альцгеймера. Регулярне вживання олії допомагає довше залишатися активними і мати ясний розум до глибокої старості.
Протизапальний ефект. Хронічне запалення — один з непомітних ворогів для людей зрілого віку. Конопляна олія нівелює запальні процеси, полегшуючи біль у суглобах, покращуючи рухливість і роботу внутрішніх органів.
Джерело вітамінів і мінералів. У складі продукту є вітамін Е — це сильний антиоксидант, який уповільнює процеси старіння шкіри. Також конопляна олія містить вітаміни групи B, які вкрай корисні для нервової системи та покращення обміну речовин. Також присутні мінерали — магній, цинк, калій і залізо, корисні для кісток та врегулювання тиску.
Користь для шкіри. З віком шкіра втрачає свою пружність і вологість, а конопляна олія живить і зволожує її зсередини, знімає подразнення та пришвидшує відновлення клітин.
Щоб отримати максимум користі, конопляну олію варто споживати в холодному вигляді, наприклад:
додавати в овочеві салати замість соняшникової;
використовувати у смузі, соусах чи песто;
поливати готові страви — каші, овочі, рибу;
приймати по столовій ложці натщесерце.
Зберігати найкраще в холодильнику, в темному склі, щоб конопляна олія не втрачала своїх корисних властивостей.
Зрадниця України / © Служба безпеки України
Вілл Сміт / © Associated Press
Президентське подружжя Південної Кореї / © Associated Press
Гортензії / © ТСН