Які горіхи містять більше білка / © Unsplash
Горіхи містять багато корисних речовин, зокрема клітковину і білок. Останні допомагають надовго залишатися ситими, уповільнюють процес травлення, стабілізують рівень цукру в крові, забезпечуючи організм постійною енергією.
Деякі горіхи містять більше білка, ніж інші. В них ви знайдете стільки ж цієї поживної речовини, скільки її є в яйці. Саме яйця зазвичай вважаються одним з найкращих продуктів за вмістом білка (6 г на 1 яйце), а тому їх часто використовують як орієнтир.
Хоча технічно арахіс — це бобова культура, яка росте під землею, однак його часто споживають як горіх. Він відрізняється високою поживною цінністю, особливим смаком та текстурою. Причому в США цей продукт — один із найбільш популярних. А все через його доступність, стабільність та поживність.
Цей горіх надає організму чимало енергії завдяки високому вмісту вітамінів і мінералів, зокрема антиоксидантів, клітковини. Мигдаль позитивно впливає на здоров'я серця. А ще забезпечує цілих 10% щоденної потреби людини у клітковині. Несолоний мигдаль можна додавати до салатів чи використовувати як основний компонент для тортів.
Фісташки також містять чимало корисних речовин. Зокрема, вони багаті на калій, який допомагає регулювати артеріальний тиск, вітамін В6 для підтримання імунітету, марганець, який бере участь у формуванні кісток. За результатами нового дослідження, завдяки регулярному вживанню фісташок можна значно покращити кишковий мікробіом. Ці горіхи добре поєднуються з рибою та куркою.
Як мати молодший вигляд після сну: косметологи розповіли секрети для жінок старших 40 років
Цю частину курки взагалі краще не вживати: хоча вона й смакує, але отруйна
Чому не можна їсти вишні з кісточками: чи дійсно вони отруйні