Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Дієтологи назвали вид сиру, який нормалізує тиск

Дієтологи назвали вид сиру, який нормалізує тиск
Факти • 1 хв читання

Високий кров'яний тиск — це те, що не можна ігнорувати. Якщо його не лікувати, високий кров'яний тиск (або гіпертонія) може призвести до великої кількості серйозних проблем зі здоров'ям, від атеросклерозу до пошкодження головного мозку, пише HealthDigest.

Це одна з причин ретельно вибирати продукти. А якщо ви фанат сиру, ви можете подумати, що доведеться відмовитися від однієї з улюблених страв. На щастя, це не так: вам просто потрібно вибрати сир, який не впливає на артеріальний тиск, наприклад моцареллу.

Чому моцарелла — розумніший вибір, якщо ви боретеся з гіпертонією? У Джани Грін Хенд, магістра наук, сертифікованого дієтолога, засновниці Helping Hand Nutrition, є відповідь: у ній мало солі і вона багата на поживні речовини.

Як пояснює Хенд: «У моцареллі міститься вдвічі менше натрію, ніж у фетах та пармезанах, і менше натрію, ніж у більшості інших сирів. Надлишок натрію в раціоні може призвести до високого кров'яного тиску, затримки рідини, хвороб серця та нирок».

Вона додає, що «моцарелла багата калієм, який допомагає збалансувати рівень натрію в організмі та розслабити стінки кровоносних судин». Крім того, Хенд зазначає, що сир моцарелла додає значну кількість білка та кальцію у будь-яку страву.

Раніше «ФАКТИ» писали, які продукти слід додати до щоденного раціону, щоб знизити тиск.