Для отримання максимальної вигоди використовуйте органічні огірки і якісну воду / © Pixabay
Огіркова вода з додаванням лимону має приємний свіжий смак, у ній нуль калорій, зате багато корисних для шкіри, травлення та організму в цілому речовин. Такий напій багатий на флавоноїди та інші антиоксиданти, вітаміни С і К, калій, марганець і магній.
Для початку потрібно нагадати: огірки на 95% складаються з води. Так, це робить овоч екстразволожуючою рослиною, але у ньому майже не залишається поживних речовин. В огірку дійсно є доза вітаміну K (який допомагає згортатися крові) і калію (електроліт, який утримує рідину всередині клітин).
Лимон, як відомо, — це джерело вітаміну С.
Смакова сумісність цих інгредієнтів для наших рецепторів є настільки приємною, що це спонукає нас пити воду частіше і в більшому об’ємі. Особливо, коли стоїть вибір — потягнутися за пляшечкою солодкої газованої води, щоб втамувати спрагу у спеку, або все-таки налити склянку огіркової води.
Спосіб приготування дуже простий: необхідна кількість води, порізати на штаточки огірок та лимон. Огіркову воду найкраще вживати протягом 6−12 годин після приготування, оскільки огірок починає виділяти воду і стає менш апетитним із часом.
По-перше, це допомагає задовольнити щоденну потребу в рідині та запобігає зневодненню. Огірки містять близько 95% води, що робить їх ідеальним джерелом гідратації.
Більша частина поживних речовин огірка міститься в його шкірці та насінні, тому рекомендується не чистити огірки перед вживанням, якщо тільки їх не оброблено або не вкрито восковим шаром.
Раніше ми писали про те, які продукти природно очищують кров і виводять токсини з організму. Більше про це читайте у новині.