Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Де і як потрібно зберігати відкрите вино, щоб воно не зіпсувалося: поради

Де і як потрібно зберігати відкрите вино, щоб воно не зіпсувалося: поради
Zaxid.net • 0 переглядів • 1 хв читання

Після відкриття пляшки вино може змінити смак через контакт з повітрям та навіть перетворитися на оцет. Щоб напій не зіпсувався, важливо правильно його зберігати. Як це робити, розповідає «24 канал».

Відкрите вино потрібно добре закрити та поставити його у темне місце, температура якого перебуватиме в діапазоні 7-18°С. Це може бути комора, підвал чи шафа.

Але зберігати вино в холодильнику не варто. Краще охолоджувати вино лише перед подачею.

Сомельє радять вжити відкрити вино в наступні 3-5 днів. Хоча деякі вина можна зберігати трішки довше, однак смак напою буде ставати з кожним днем гірше.

0