У спекотні дні популярним десертом є морозиво. У магазинах продається багато його видів з різними смаками. Фахівці Держпродспоживслужби розповіли, як правильно обирати морозиво.
У Держпродспоживслужбі пояснили, що обираючи морозиво, слід звертати увагу на:
Фахівці підкреслили, що в Україні існує три державні стандарти для виготовлення морозива:
Фахівці додали, що окрім наведених вище стандартів, допускається виготовлення морозива за індивідуальною рецептурою.
«В такому випадку на етикетці продукту замість звичного напису ДСТУ буде зазначена абревіатура ТУ (технічні умови) і відповідний набір цифр. Обираючи таке морозиво, варто зважати на те, що підприємство-виробник має право самостійно вирішувати питання вибору складових компонентів цього продукту», – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, як уберегти себе від харчових отруєнь під час спеки та відключень світла.