Які соуси мають бути в кожному холодильнику / © Pixabay
Такі соуси перетворять найпростішу страву на справжній витвір кулінарного мистецтва. А завдяки своєму натуральному складу вони будуть дуже корисними для здоров’я. Про це пише ресурс «РБК-Україна».
Соєвий соус має глибокий солонуватий смак із легкою ноткою солоду, тому ідеально підходить до овочевих, м’ясних і рибних страв. Його активно використовують у стравах азійської кухні, салатах і як основу для маринаду. Ферментовані соєві боби, з яких виготовляють цей соус, містять амінокислоти та антиоксиданти, що підтримують здоров’я серця й уповільнюють старіння клітин. Окрім того, соєвий соус може частково замінити кухонну сіль, що особливо актуально для тих, у кого проблеми з тиском.
Гірчичний соус має характерний пряний смак із легкою кислинкою. Він увиразнюватиме смак запеченого м’яса, картоплі, бутербродів та салатів. До того ж, гірчичні зерна багаті на мікроелементи — селен і магній, які підтримують нормальну роботу серця та судин. Соус також активізує обмін речовин і добре зігріває в холодну пору року.
Гуакамоле. Це мексиканський соус з кислинкою, який має ніжну кремову текстуру і насичений смак. До його складу входять авокадо, сік лимона, часник і зелень. Його можна подавати до м’яса, риби та салатів. Гуакамоле також неймовірно корисний, бо містить поліненасичені жирні кислоти. А завдяки високому вмісту клітковини соус швидко насичує та зміцнює імунітет.
Йогуртовий соус із часником. Таке поєднання інгредієнтів створює освіжаючий і водночас пікантний смак. Соус підходить до овочів, риби, м’яса, лаваша, а також чудово замінює майонез у салатах. Йогурт забезпечує організм корисними бактеріями, які покращують травлення, а часник має потужний антиоксидантний ефект. Тому цей соус не лише смачний, а й корисний та поживний, його можна включати у свій щоденний раціон.
Домашній томатний соус з натуральних інгредієнтів — стиглих помідорів, базиліку, часнику та спецій, буде ідеальним доповненням до пасти, м’яса, овочевих запіканок та піци. Продукт завдяки вмісту томатів багатий на лікопен — потужний антиоксидант, який знижує ризик хвороб серця й підтримує імунітет. Соус легко приготувати власноруч, він чудово зберігається у стерильних банках.