Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Чи можна зберігати свіжі яблука в морозильній камері, щоб вони не потемніли і залишалися смачними

Чи можна зберігати свіжі яблука в морозильній камері, щоб вони не потемніли і залишалися смачними
ТСН • 2 переглядів • 1 хв читання

Чи можна заморозити свіжі яблука / © unsplash.com

Перед заморожуванням яблук необхідно вибрати правильні плоди. Зберігати на зиму рекомендовано лише стиглі, проте не переспілі яблука. Звертайте увагу, щоб на них не було пошкоджень чи видимих дефектів. Не варто навіть намагатися заморозити надто м’які чи зіпсовані плоди.

Тепер усі плоди, які ви зібралися заморожувати, потрібно очистити від шкірки, видалити серцевину та нарізати шматочками. Найкраще, щоб це були скибочки або кубики — як вам буде зручніше пізніше їх використовувати.

Підготовлені шматочки потрібно розкласти одним шаром на обробній дошці та поставити до морозильної камери на 1–2 години. Коли вони проморозяться, можна їх скласти до контейнера чи герметичного пакета і покласти до камери до зими. Вони вже точно не злипнуться.

Існує простий і дієвий лайфгак, як перевірити, чи яблуко не потемніє в морозильній камері. Розріжте один плід, який ви обрали для зберігання, почистьте і покладіть його до холодильника на 15–20 хвилин. Якщо за цей час м’якоть не потемніла, отже, цей сорт підходить для заморожування.

2