Дріжджове тісто – доволі ніжний та делікатний продукт, який має довгий термін придатності для зберігання, але лише за умови, що процес бродіння уповільнений або припинений. Vikna розповідають, як можна заморозити дріжджове тісто.
Тісто можна заморожувати, однак робити це можна дотримуючись основних правил:
Як правильно заморозити дріжджове тісто:
Щоб розморозити тісто потрібно просто дістати продукт з морозилки та перекласти в холодильник. Це краще зробити звечора, щоб зранку отримати розморожене тісто. Коли тісто досягне м’якості, але буде ще прохолодним, його треба дістати з холодильника та залишити на кілька годин на столі.
Проте якщо часу на довге розмороження немає, можна просто взяти тісто, перекласти його у целофановий пакет та поставити у миску з теплою водою. Також ви можете скористатися мікрохвильовкою, якщо в ній є функція розморожування.