У кулінарії батат використовують різноманітно: його варять, запікають, смажать, додають у супи, рагу, запіканки, роблять із нього пюре, а також використовують для приготування чіпсів та випічки. Існує легенда, що англійський король Генріх VIII був настільки захоплений бататом, що привіз його до Англії з Іспанії, де його пригостили пирогом із цим овочом.
Кулінарка Елла Іванова поділилася з читачами «ФАКТІВ» рецептом запеченого в духовці батата, який виглядає дуже апетитно. Подавайте страву естетично, доповнивши зеленню. Можливо, цей рецепт стане одним із ваших улюблених.
Запечений у духовці батат із пармезаном
Батат очистити і порізати на кружечки завтовшки півсантиметра. Помістити на пергамент на деко. Посолити та поперчити, трохи присипати тертим пармезаном. Запікаємо при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин. Якщо слайси батата мають товщину близько сантиметра, то потрібно запікати близько 25 хвилин.
І смачного вам та вашим близьким!
Раніше Елла Іванова поділилася рецептом печінкового паштета, такого смачного, що не можна відірватися.