Минулого року кулінарка Світлана Климовська розповіла, як приготувати рульку, запечену з овочами, а нещодавно шеф-кухар Андрій Клюс поділився своїм рецептом рульки.
«НАЙНІЖНІША РУЛЬКА рецепт який ВИЙДЕ У ВСІХ», — написав він.
1. Цибулю, моркву та апельсин нарізаємо великими шматками.
2. На гарно розігріту сковорідку кладемо рульку. Потрібна тільки гарна золотиста шкоринка. Повторюємо процедуру з усіх сторін.
3. Обсмажуємо до золотистості овочі та фрукти.
4. Перекладуємо в один баняк. Часник також додаєм сюди. Лавровий лист прогріваємо і також додаєм. Заливаємо квасом та темним пивом в пропорції один до одного. Далі додаємо спеції та сіль.
«Бульйон має бути більш насичений ніж м’ясо в кінці приготування, щоб воно могло натянути на себе смак», — каже Клюс.
5. Додаємо трохи води та ставимо на середній вогонь на три години. Після цього рулька готова. Дістаємо.
6. Приготуємо глазурь для запікання. Змішуємо кетчуп, солодку гірчицю, мед, соєвий соус. Все разом перемішуємо до однорідної консистенції.
7. Змащуємо рульку щедро глазур’ю і ставимо в духовку на 15−20 хвилин на 220 градусів. Запікаємо до золотистої шкоринки.
Як писали «ФАКТИ», ще одним рецептом приготування рульки поділилася кулінарка Лілія Ігнатенко з Дніпра.