Інжир – справжній делікатес літа, але його сезон швидкоплинний і вам неодмінно захочеться продовжити це задоволення. Щоб насолоджуватися цим м’яким фруктом у холодні місяці, потрібно правильне заморожування – і тоді він буквально танутиме у роті. Sante розповідає, як зробити це правильно.
Бланшувати інжир не потрібно. На відміну від овочів, ці ніжні фрукти цього не потребують. Просто ретельно їх помийте, висушіть, і вони, цілими або нарізаними, відправляються в морозилку.
Інжир, такий ніжний та солодкий, на жаль, має лише короткий період свіжості. На щастя, його можна заморозити та насолоджуватися ним ще довго після закінчення сезону. Ось як це зробити крок за кроком:
Щоб інжир залишався апетитним після заморожування, існує кілька маленьких хитрощів, які можуть суттєво змінити ситуацію. Наприклад, посипання цукром допоможе обмежити утворення кристалів льоду, забезпечуючи соковитість інжиру після розморожування. Також ви можете використати лимонний сік – нанесіть кілька крапель на фрукти, щоб запобігти потемнінню та зберегти яскравий колір.