Буряк. / © pixabay.com
Борщ - улюблена страва українців. Осінь, коли на городі достигли овочі, - ідеальний сезон, аби приготувати домашню заправку до цієї страви. Ваш борщ вийде ідеальним, корисним і головне - без зайвих консервантів.
ТСН.ua підготував рецепт борщової заправки від кухаря Євгена Клопотенка.
З набору інгредієнтів до цього рецепту виходить три банки заправки по 0,5 л.
Натріть на велику тертку відварений буряк та моркву. Цибулю наріжте кубиком.
У каструлі розігрійте олію. Викладіть цибулю та смажте до прозорості. Потім додайте моркву та смажте ще 10 хв. Далі додайте мелену паприку, томатну пасту, перемішайте та тушкуйте 5 хвилин.
До пасерованих овочів додайте натертий варений буряк, сіль, цукор, оцту та спеції. Перемішайте.
Заповніть півлітрових банки заправкою та прикрийте кришками. Поставте наповнені банки з заправкою до каструлю та стерилізуйте протягом 15 хвилин - від моменту закипання води. Закрийте банки кришками.
Головний лот – 100 дукатів Фердинанда III, які можуть стати рекордно дорогими. / © Bild
Батьки з дитиною / © www.freepik.com/free-photo
Джей Ді Венс / © Associated Press
Камала Гарріс / © Associated Press