Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Борщова заправка з вареним буряком: рецепт від відомого шеф-кухаря

Борщова заправка з вареним буряком: рецепт від відомого шеф-кухаря
ТСН • 1 хв читання

Буряк. / © pixabay.com

Борщ - улюблена страва українців. Осінь, коли на городі достигли овочі, - ідеальний сезон, аби приготувати домашню заправку до цієї страви. Ваш борщ вийде ідеальним, корисним і головне - без зайвих консервантів.

ТСН.ua підготував рецепт борщової заправки від кухаря Євгена Клопотенка.

З набору інгредієнтів до цього рецепту виходить три банки заправки по 0,5 л.

Натріть на велику тертку відварений буряк та моркву. Цибулю наріжте кубиком.

У каструлі розігрійте олію. Викладіть цибулю та смажте до прозорості. Потім додайте моркву та смажте ще 10 хв. Далі додайте мелену паприку, томатну пасту, перемішайте та тушкуйте 5 хвилин.

До пасерованих овочів додайте натертий варений буряк, сіль, цукор, оцту та спеції. Перемішайте.

Заповніть півлітрових банки заправкою та прикрийте кришками. Поставте наповнені банки з заправкою до каструлю та стерилізуйте протягом 15 хвилин - від моменту закипання води. Закрийте банки кришками.

Головний лот – 100 дукатів Фердинанда III, які можуть стати рекордно дорогими. / © Bild

Батьки з дитиною / © www.freepik.com/free-photo

Джей Ді Венс / © Associated Press

Камала Гарріс / © Associated Press