Борщова заправка дуже спрощує приготування головної страви української кухні. З цією заправкою борщ буде втричі смачнішим. Готується вона дуже просто, а взимку це справжня знахідка, бо економить ваш час. Бігом беріться готувати, поки овочі ще є на городі та доступні на ринку, ділиться кулінарка Оксана Жидкова-Поронник.
Всі овочі треба очистити. З перцю видаліть насіння.
Моркву з буряком натерти на терці. Помідори, перець, цибулю наріжте шматочками.
Складіть всі овочі в каструлю, додайте цукор, сіль, воду, олію, оцет. Все перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні з моменту закипання 35−40 хвилин. Гарячу заправку розкладіть по стерилізованих банках і відразу закрийте кришками.
Зберігається така заправка при кімнатній температурі чудово, але тільки в темному місці.
Раніше шеф-кухар Андрій Клюс поділився своїм рецептом найніжнішої рульки, яка вийде у всіх.