Фудблогерка Тетяна Юшина в період заготовок на зиму ділиться своїми цікавими рецептами маринованих помідорів, огірків з гірчицею та іншими.
А сьогодні вона запропонувала приготувати смачний соус з базиліку, який готує вже другий рік поспіль.
«Базиліко — соус, який ви чекали! І готую вже другий рік!» — зазначила Юшина.
2 кг помідорів пучок базиліку 1 ч. л солі 1 ст. л цукру 3−4 зубчики часнику 3−4 ст. л оливкової олії.
Помідори надрізати, залити окропом і через пару хвилин злити воду і зняти шкірочки. Нарізати на шматочки.
На дні каструлі розігріти олію, всипати часник. Обсмажувати, доки не піде сильний аромат. Додати томати.
Уварювати, доки маса не зменшиться у 2 рази.
Додати сіль, цукор, листя базиліка та варити ще 15 хвилин. Перебити масу блендером, ще раз довести до кипіння і розлити по стерильних банках. Герметично закрити.
Публикация от Тетяна Юшина | Найкращі рецепти | Дім | Сад | Затишок (@_tanyushina_)
Ми також розповідали, як приготувати гострий томатний соус з базиліком на зиму та публікували простий рецепт базилікового соусу без оцту.