Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Базиліко: соус, на який ви чекали

Базиліко: соус, на який ви чекали
Факти • 1 хв читання

Фудблогерка Тетяна Юшина в період заготовок на зиму ділиться своїми цікавими рецептами маринованих помідорів, огірків з гірчицею та іншими.

А сьогодні вона запропонувала приготувати смачний соус з базиліку, який готує вже другий рік поспіль.

«Базиліко — соус, який ви чекали! І готую вже другий рік!» — зазначила Юшина.

2 кг помідорів пучок базиліку 1 ч. л солі 1 ст. л цукру 3−4 зубчики часнику 3−4 ст. л оливкової олії.

Помідори надрізати, залити окропом і через пару хвилин злити воду і зняти шкірочки. Нарізати на шматочки.

На дні каструлі розігріти олію, всипати часник. Обсмажувати, доки не піде сильний аромат. Додати томати.

Уварювати, доки маса не зменшиться у 2 рази.

Додати сіль, цукор, листя базиліка та варити ще 15 хвилин. Перебити масу блендером, ще раз довести до кипіння і розлити по стерильних банках. Герметично закрити.

Публикация от Тетяна Юшина | Найкращі рецепти | Дім | Сад | Затишок (@_tanyushina_)

Ми також розповідали, як приготувати гострий томатний соус з базиліком на зиму та публікували простий рецепт базилікового соусу без оцту.