Банановий пиріг з чорницею – це проста у приготуванні випічка з вологим тістом і приємним ягідно-ванільним ароматом. Рецепт походить з англійської кухні й добре підходить для використання стиглих бананів та свіжих ягід. Shuba пише про особливості приготування та покроковий рецепт.
Спочатку змастіть прямокутну форму для кексу олією і вистеліть пергаментом. Духовку розігрійте до 170 °C.
Чорницю промийте, обсушіть, пересипте в миску, додайте одну столову ложку крохмалю та акуратно перемішайте.
Банани очистьте й розімніть виделкою до стану пюре. У глибокій каструлі на середньому вогні розтопіть вершкове масло з цукром, додайте ванільний екстракт. Коли цукор розчиниться, зніміть каструлю з плити й додайте бананове пюре, яйце, добре перемішайте.
Потім просійте борошно, влийте молоко та збийте тісто до однорідності. Обережно введіть підготовлену чорницю.
Вилийте тісто у форму, посипте зверху цукром і випікайте близько 45 хвилин, готовність перевірте шпажкою. Дайте пирогу охолонути у формі, потім обережно переверніть і викладіть на тарілку.