Постійний суддя проєкту «МайстерШеф» Ектор Хіменес-Браво, який не так давно повернувся з рідної Колумбії, поділився рецептом страви, яку дуже смачно готує його мама. Йдеться про мітболи.
«Це одна з тих страв, які я памʼятаю з дитинства. Насичена, домашня, з ароматами, які збирають всю сімʼю за столом», — зазначив відомий кухар.
• Фарш зі свинини та яловичини — 500 г; • Цибуля біла — 1 шт; • Цибуля зелена — пучок; • Солодкий перець — ½ шт; • Часник — 1 зубчик; • Сіль, кумин — за смаком; • Яйце — 1 шт; • Сухарі — 2−3 ст. л.
• Картопля — 3−4 шт; • Томат — 1 шт; • Солодкий перець — ½ шт; • Цибуля біла — ½ шт; • Цибуля зелена — трішки; • Бульйон — ½ склянки; • Часник, кумин, сіль — за смаком.
У фарш додати дрібно нарізану білу та зелену цибулю, перець, часник, яйце, сухарі, сіль і кумин. Добре вимішати.
Сформувати кульки й обсмажити їх без олії на сухій пательні до рум’яної скоринки.
Окремо у сотейнику тушкувати овочі: нарізану картоплю, томат, перець, цибулю, трохи бульйону, спеції.
Коли картопля буде al dente, додати мітболи, закрити кришкою. Й довести все до готовності.
Публикация от Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)
Ми також розповідали, як швидко приготувати кабачкову піцу на сковорідці, та ділилися рецептом швидкої вечері.