Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Arcos пропонує точилки для ножів на будь-який смак

Arcos пропонує точилки для ножів на будь-який смак
HiTech.Expert • 7 переглядів • 1 хв читання

Компанія Arcos пропонує різноманітні точилки для ножів, які здатні швидко та ефективно відновити ріжучі функції лез, забезпечуючи їх довговічність та безпеку використання. Ви можете знайти електричні, механічні точилки та мусати, які відповідають різним потребам та типам ножів – https://arcos.com.ua/ru/tochilki_dlya_nozhej

Навіщо вони потрібні? Регулярне заточування ножів є ключовим для довговічності леза та якості нарізки продуктів. Тупий ніж не тільки ускладнює роботу на кухні, але й може бути небезпечним, оскільки вимагає більшого зусилля, що підвищує ризик порізів. Заточений ніж ріже легко та точно, забезпечуючи приємний та ефективний процес приготування їжі.

Існує кілька основних типів точилок, кожен з яких має свої особливості та призначення:

Так, електричні точилки для ножів універсальні, не потребують особливих навичок. Деякі моделі автоматично підбирають кут заточування. Вони ідеальні для професійних ножів, інтенсивного використання (на виробництвах, у закладах харчування). Швидко усувають зазубрини та подряпини. У той же час такі точилки прості у використанні, швидко працюють та, безпечні, адже ними доволі складно поранити руку.

Механічні точилки для ножів мають абразиви всередині пластикового корпусу, часто оснащені металевими пластинами або пружинними важелями. Вони підходять як для грубого заточування, так і для правки ножів. Зручні для будь-якого типу леза. Такі точилки компактні та ергономічні. Ними можна одночасно гострити та правити ріжучу кромку.

Мусати – це стрижні з кераміки, діамантовим напиленням або вуглецевої сталі. Бувають різної довжини та твердості. Призначені в основному для вирівнювання леза та шліфування ріжучої кромки, а не для зняття металу. Не знімають металевої стружки, зберігають поверхню леза незмінною. Мусати з алмазним напиленням служать довше.

Точильні камені виконані з одного або кількох абразивних матеріалів. Мають різну зернистість. Підходять для ножів зі сталі. Для керамічних клинків існують спеціальні камені з абразивним напиленням. Дозволяють досягти високої якості заточування, але потребують певних навичок для утримання правильного кута.

Використання точилки залежить від її типу:

Важливо пам’ятати, що заточувати слід лише чисті та сухі леза. Після заточування ножі обов’язково потрібно промити та просушити.

Вибір точилки залежить від ваших потреб, типу ножів та особистих вподобань:

7