Абрикоси / © Pixabay
Заморожування абрикосів на зиму — це найкращий спосіб збереження фруктів у порівнянні з консервацією. Тому що у плодах залишається більше вітамінів та мінералів. До того ж домашні заморожені фрукти набагато корисніші, ніж куплені взимку в супермаркеті.
Як правильно заморозити абрикоси на зиму — читайте нижче.
Пам’ятайте, що перестиглий абрикос для заморожування не підходить, інакше він втратить форму. Краще взяти фрукти помірної стиглості.
Для заморозки абрикосів половинками необхідно:
викласти їх на рушник та ретельно просушити
розділити на половинки та обережно вийняти кісточки
після цього необхідно взяти кухонну дощечку, застелити пергаментом та викласти половинки фруктів на відстані 2 см один від одного
поставити в холодильник орієнтовно на 6 годин
За цей час фрукти добре промерзнуть. Після цього дістаньте дощечку та перекладіть абрикоси у герметичні пакети або ємності для зберігання абрикосів на зиму.
Ємність або пакети для заморожування варто брати невеликі, на одну-дві порції, щоб зайвий раз не розморожувати та не заморожувати фрукти. Багаторазове розморожування та заморожування абрикосів та інших фруктів — небажане, оскільки так вони втрачають свої корисні властивості, смак та структуру.
Раніше ми писали, як правильно зберігати абрикоси. Більше про це читайте у новині.