Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Абрикоси на зиму: як заморозити фрукти з кісточками та без

Абрикоси на зиму: як заморозити фрукти з кісточками та без
ТСН • 1371 переглядів • 1 хв читання

Абрикоси / © Pixabay

Заморожування абрикосів на зиму — це найкращий спосіб збереження фруктів у порівнянні з консервацією. Тому що у плодах залишається більше вітамінів та мінералів. До того ж домашні заморожені фрукти набагато корисніші, ніж куплені взимку в супермаркеті.

Як правильно заморозити абрикоси на зиму — читайте нижче.

Пам’ятайте, що перестиглий абрикос для заморожування не підходить, інакше він втратить форму. Краще взяти фрукти помірної стиглості.

Для заморозки абрикосів половинками необхідно:

викласти їх на рушник та ретельно просушити

розділити на половинки та обережно вийняти кісточки

після цього необхідно взяти кухонну дощечку, застелити пергаментом та викласти половинки фруктів на відстані 2 см один від одного

поставити в холодильник орієнтовно на 6 годин

За цей час фрукти добре промерзнуть. Після цього дістаньте дощечку та перекладіть абрикоси у герметичні пакети або ємності для зберігання абрикосів на зиму.

Ємність або пакети для заморожування варто брати невеликі, на одну-дві порції, щоб зайвий раз не розморожувати та не заморожувати фрукти. Багаторазове розморожування та заморожування абрикосів та інших фруктів — небажане, оскільки так вони втрачають свої корисні властивості, смак та структуру.

Раніше ми писали, як правильно зберігати абрикоси. Більше про це читайте у новині.

1371