Loqal – новинний агрегатор Loqal
9 рецептів салатів з копченою куркою на будь-який смак
Новини

9 рецептів салатів з копченою куркою на будь-який смак

Вінниця.info • 27 переглядів • 1 хв читання

Копчена куряча грудка або стегно – 250 г

Свіжий салат (лайт-мікс або листя салату) – 50 г

Копчену курку наріжте невеликими шматочками або розберіть на волокна.

Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями, щоб вона була не надто різкою на смак.

У великій мисці з’єднайте копчену курку, цибулю, і салатні листки.

Додайте майонез, посоліть і поперчіть за смаком. Салат акуратно перемішайте.

Перекладіть у тарілку та одразу подайте, або потримайте в холодильнику 10–15 хвилин для легкого охолодження.

2.Салат із копченою куркою і твердим сиром

Твердий сир (Гауда, Чедер або Едам) – 100 г

Копчену курку наріжте смужками або дрібними кубиками.

Твердий сир натріть на середній тертці.

Цибулю очистіть та подрібніть півкільцями.

У глибокій мисці поєднайте копчену курку, сир, та цибулю.

Додайте майонез, трохи посоліть і поперчіть. Акуратно перемішайте всі інгредієнти.

Викладіть на тарілку, прикрасьте салатними листками і подавайте до столу.

3.Салат із копченою куркою і сухариками

Сухарики (з часником або класичні) – 100 г

Копчену курку подрібніть невеликими брусочками.

Салатні листки порвіть руками на середні шматочки.

У мисці з’єднайте курку і салатні листки.

Додайте майонез, посоліть і поперчіть. Перемішайте.

Безпосередньо перед подачею на салат насипте сухарики, щоб вони залишилися хрусткими.

4.Салат із копченою куркою і ананасами

Кусочки консервованих ананасів – 150 г (1 невелика банка)

Салатні листки або шпинат – 50 г

Майонез або нежирний йогурт – 2 ст. л.

Копчену курку наріжте смужками або волокнами.

Салатні листки порвіть руками або наріжте соломкою.

У великій мисці поєднайте копчену курку, ананаси, і листя салату.

Додайте майонез (або йогурт), трохи посоліть і поперчіть. Перемішайте.

Викладіть у порційні тарілки та подайте одразу.

5.Салат із копченою куркою і кукурудзою

Консервована кукурудза – 1 банка (150–180 г)

Цибуля зелена (пір’я) – 3–4 шт.

Копчену курку поріжте кубиками або волокнами.

Салатні листки порвіть руками або дрібно наріжте.

У салатник складіть курку, кукурудзу, зелень і салатне листя.

Додайте майонез, посоліть і поперчіть за смаком, обережно перемішайте.

Перекладіть у порційні тарілки та подавайте відразу.

6.Салат із копченою куркою і огірком

Редиска – 4–5 шт. (за бажанням)

Майонез або сметана – 2 ст. л.

Петрушка або кріп – декілька гілочок, щоб прикрасити 

Копчену курку наріжте смужками або кубиками.

Огірки помийте і наріжте тонкими півкільцями.

Редиску (якщо використовуєте) наріжте тонкими кружечками.

Зелень цибулі поріжте дрібно. Петрушку або кріп порвіть.

У салатник покладіть курку, огірки, редиску і цибулю. Додайте майонез чи сметану, трохи посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте.

Викладіть салат у порційні тарілки, зверху прикрасьте зеленню та подавайте до столу.

7.Салат із копченою куркою і помідорами

Свіжі помідори – 2–3 шт. (залежно від розміру)

Черрі-помідори – 6–8 шт. (за бажанням)

Бальзамічний оцет (або лимонний сік) – 1 ст. л.

Копчену курку наріжте смужками.

Помідори наріжте середніми кубиками, черрі-помідори – навпіл.

Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте соломкою.

Салатні листки порвіть руками.

У салатник викладіть курку, помідори, перець і салатні листки.

Полийте оливковою олією та бальзамічним оцтом (або лимонним соком), посоліть і поперчіть. Перемішайте.

Викладіть у порційні тарілки та подавайте одразу.

8.Салат із копченою куркою і корейською морквою

Корейська морква (готова зі спецій) – 150 г

Салатні листки або капуста пекінська – 50 г

Зелень (петрушка, кінза) – для прикрашання

Копчену курку натріть або наріжте дрібними смужками.

Корейську моркву дістаньте з пакету, за потреби подрібніть ножем.

У мисці змішайте курку, моркву і салатне листя. Додайте майонез та одну ложку олії, потім посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте.

Викладіть у тарілку та прикрасьте зеленню. Салат одразу готовий до споживання.

9.Салат «Ніжність» із копченою куркою

Копчена куряча грудка – 200–250 г

Зелена цибуля або кріп – за бажанням

Копчену курку наріжте дрібними кубиками або розберіть на волокна.

Зваріть яйця, охолодіть, очистіть і наріжте кубиками.

Огірок вимийте й наріжте кубиками.

У салатник викладіть копчену курку, яйця, огірок і зелень. Заправте майонезом, посоліть і поперчіть. Акуратно перемішайте, щоб інгредієнти добре з’єдналися, але зберегли свою форму.

Викладіть на тарілку, за бажанням прикрасьте гілочкою кропу або петрушки та подавайте охолодженим.

27