Копчена куряча грудка або стегно – 250 г
Свіжий салат (лайт-мікс або листя салату) – 50 г
Копчену курку наріжте невеликими шматочками або розберіть на волокна.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями, щоб вона була не надто різкою на смак.
У великій мисці з’єднайте копчену курку, цибулю, і салатні листки.
Додайте майонез, посоліть і поперчіть за смаком. Салат акуратно перемішайте.
Перекладіть у тарілку та одразу подайте, або потримайте в холодильнику 10–15 хвилин для легкого охолодження.
2.Салат із копченою куркою і твердим сиром
Твердий сир (Гауда, Чедер або Едам) – 100 г
Копчену курку наріжте смужками або дрібними кубиками.
Твердий сир натріть на середній тертці.
Цибулю очистіть та подрібніть півкільцями.
У глибокій мисці поєднайте копчену курку, сир, та цибулю.
Додайте майонез, трохи посоліть і поперчіть. Акуратно перемішайте всі інгредієнти.
Викладіть на тарілку, прикрасьте салатними листками і подавайте до столу.
3.Салат із копченою куркою і сухариками
Сухарики (з часником або класичні) – 100 г
Копчену курку подрібніть невеликими брусочками.
Салатні листки порвіть руками на середні шматочки.
У мисці з’єднайте курку і салатні листки.
Додайте майонез, посоліть і поперчіть. Перемішайте.
Безпосередньо перед подачею на салат насипте сухарики, щоб вони залишилися хрусткими.
4.Салат із копченою куркою і ананасами
Кусочки консервованих ананасів – 150 г (1 невелика банка)
Салатні листки або шпинат – 50 г
Майонез або нежирний йогурт – 2 ст. л.
Копчену курку наріжте смужками або волокнами.
Салатні листки порвіть руками або наріжте соломкою.
У великій мисці поєднайте копчену курку, ананаси, і листя салату.
Додайте майонез (або йогурт), трохи посоліть і поперчіть. Перемішайте.
Викладіть у порційні тарілки та подайте одразу.
5.Салат із копченою куркою і кукурудзою
Консервована кукурудза – 1 банка (150–180 г)
Цибуля зелена (пір’я) – 3–4 шт.
Копчену курку поріжте кубиками або волокнами.
Салатні листки порвіть руками або дрібно наріжте.
У салатник складіть курку, кукурудзу, зелень і салатне листя.
Додайте майонез, посоліть і поперчіть за смаком, обережно перемішайте.
Перекладіть у порційні тарілки та подавайте відразу.
6.Салат із копченою куркою і огірком
Редиска – 4–5 шт. (за бажанням)
Майонез або сметана – 2 ст. л.
Петрушка або кріп – декілька гілочок, щоб прикрасити
Копчену курку наріжте смужками або кубиками.
Огірки помийте і наріжте тонкими півкільцями.
Редиску (якщо використовуєте) наріжте тонкими кружечками.
Зелень цибулі поріжте дрібно. Петрушку або кріп порвіть.
У салатник покладіть курку, огірки, редиску і цибулю. Додайте майонез чи сметану, трохи посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте.
Викладіть салат у порційні тарілки, зверху прикрасьте зеленню та подавайте до столу.
7.Салат із копченою куркою і помідорами
Свіжі помідори – 2–3 шт. (залежно від розміру)
Черрі-помідори – 6–8 шт. (за бажанням)
Бальзамічний оцет (або лимонний сік) – 1 ст. л.
Копчену курку наріжте смужками.
Помідори наріжте середніми кубиками, черрі-помідори – навпіл.
Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте соломкою.
Салатні листки порвіть руками.
У салатник викладіть курку, помідори, перець і салатні листки.
Полийте оливковою олією та бальзамічним оцтом (або лимонним соком), посоліть і поперчіть. Перемішайте.
Викладіть у порційні тарілки та подавайте одразу.
8.Салат із копченою куркою і корейською морквою
Корейська морква (готова зі спецій) – 150 г
Салатні листки або капуста пекінська – 50 г
Зелень (петрушка, кінза) – для прикрашання
Копчену курку натріть або наріжте дрібними смужками.
Корейську моркву дістаньте з пакету, за потреби подрібніть ножем.
У мисці змішайте курку, моркву і салатне листя. Додайте майонез та одну ложку олії, потім посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте.
Викладіть у тарілку та прикрасьте зеленню. Салат одразу готовий до споживання.
9.Салат «Ніжність» із копченою куркою
Копчена куряча грудка – 200–250 г
Зелена цибуля або кріп – за бажанням
Копчену курку наріжте дрібними кубиками або розберіть на волокна.
Зваріть яйця, охолодіть, очистіть і наріжте кубиками.
Огірок вимийте й наріжте кубиками.
У салатник викладіть копчену курку, яйця, огірок і зелень. Заправте майонезом, посоліть і поперчіть. Акуратно перемішайте, щоб інгредієнти добре з’єдналися, але зберегли свою форму.
Викладіть на тарілку, за бажанням прикрасьте гілочкою кропу або петрушки та подавайте охолодженим.