Loqal – новинний агрегатор Loqal
Політика

5 рецептів незвичних та смачних напоїв з гарбузом

5 рецептів незвичних та смачних напоїв з гарбузом
Українська правда • 1 хв читання

Гарбуз є поживним та корисним для здоров’я осіннім овочем. 

Пропонуємо спробувати приготувати смачні напої з гарбуза, які для вас зібрали УП. Життя. Якщо хочете приготувати повноцінні страви – використайте рецепти з гарбузом, які ми підготували раніше.

Чи задумувались ви, як смакує кава з гарбузом, гарбузовий чай та фреш з фільму про Гаррі Поттера? Читайте в матеріалі про те, як наповнити вашу осінь цікавим смаком та затишною атмосферою.  

Смачні рецепти з гарбуза допоможуть не лише збагатити осіннє меню, а й додати поживних речовин у ваш раціон.

Гарбуз містить бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А. Вітамін А потрібен для того захисту від мікробів, покращення зору та роботи репродуктивної системи. 

Окрім бета-каротину, гарбуз містить вітамін С, вітамін Е, залізо та фолати – всі вони зміцнюють імунну систему. 

Наявність калію має вирішальне значення для зниження кров'яного тиску. Несолоне гарбузове насіння також наповнене мінералами та рослинними стеролами, які підвищують рівень ліпопротеїдів високої щільності ("хорошого холестерину") і також допомагають знизити кров'яний тиск.

Гарбуз є низькокалорійним продуктом та дає відчуття ситості. Підвищений вміст клітковини у раціоні сприяє здоровому травленню.

Гарбузове насіння містить триптофан – амінокислоту, яка допомагає виробляти хімічну речовину під назвою серотонін. Крім того, що серотонін покращує самопочуття, він також відіграє ключову роль у забезпеченні хорошого сну.

Спочатку рекомендуємо дізнатись як приготувати гарбузове пюре, що є інгредієнтом в наступних рецептах.

Гарбуз можна приготувати на пару.

Або ж можна приготувати гарбуз у мікрохвильовій печі.

Це суміш кориці, гвоздики, запашного перцю, імбиру та мускатного горіха. Якщо ви не зможете знайти її в магазинах – можете зробити спеції для гарбузового пирога самостійно.

Гарбузовий сік є обов'язковим атрибутом будь-якої поїздки Гоґвортським експресом, а також подається під час частувань у Великій залі замку Гоґвортс. 

У фільмі про Гаррі Поттера гарбузовий фреш традиційно подають з льодом, однак ви можете підігріти його за бажанням. 

Чай з молоком у комбінації з гарбузом – справді незвичне поєднання. Проте приготувати оксамитовий гарбузовий чай-лате досить легко та швидко, тому це ще одна цікава новинка до осіннього столу.