Loqal – новинний агрегатор Loqal
5 причин, чому треба їсти гречку якомога частіше: про це мало хто знає
Новини

5 причин, чому треба їсти гречку якомога частіше: про це мало хто знає

ТСН • 32 переглядів • 1 хв читання

Чому гречку треба їсти щодня / © Freepik

Джерело якісного рослинного білка. Гречка містить усі необхідні амінокислоти, включно з незамінними, які організм не може виробляти самостійно. Це чудовий варіант для тих, хто не вживає м’яса чи хоче зменшити його кількість у раціоні. Вона допомагає підтримувати м’язову масу, імунітет і загальний тонус організму.

Підтримує здоров’я серця. У гречці багато рутину — антиоксидантної сполуки, яка зміцнює стінки судин і покращує кровообіг. До того ж, крупа містить калій і магній, що регулюють тиск. Регулярне вживання гречки знижує ризик появи серцево-судинних захворювань.

Стабілізує рівень цукру в крові. Гречка має низький глікемічний індекс, завдяки чому рівень глюкози після їжі підвищується поступово. Це важливо для профілактики діабету, енергетичної стабільності в організмі та уникнення різких перепадів настрою.

Покращує травлення та очищує організм. Клітковина, якої у гречці чимало, допомагає роботі кишківника, сприяє м’якому очищенню організму та створює відчуття ситості. Це чудова їжа для тих, хто дбає про стрункість своєї фігури і хоче позбутися токсинів природним шляхом.

Містить антиоксиданти, що сповільнюють процеси старіння. Гречка містить флавоноїди, вітамін Е та селен. Завдяки цим речовинам крупа підтримує здоров’я шкіри, волосся й нігтів, уповільнює процеси старіння та зміцнює імунну систему.

32